Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Marga Lipman, zelfstandig en onafhankelijk mantelzorgmakelaar. Na mijn studie Beleid en Management van de Gezondheidszorg heb ik gewerkt bij een thuiszorgorganisatie in de functie van zorgmanager. Na mijn terugkeer van een aantal jaar wonen in Londen (2011-2016) bleek het zorgstelsel behoorlijk veranderd en wordt er nu een groot beroep gedaan op mantelzorgers en vrijwilligers als aanvulling op de professionele zorg. Met name de mantelzorgers krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen en zo nodig hebben.

Als mantelzorgmakelaar hoop ik voor deze groep het verschil te kunnen maken tussen ‘mantelzorgelijk’ en ‘zorgeloos zorgen’. Om een omslag te maken van thuiszorg naar mantelzorg, heb ik de post-HBO opleiding voor mantelzorgmakelaar bij de Hogeschool Utrecht met goed gevolg afgerond en ben sinds april 2018 gecertificeerd. Als zelfstandig mantelzorgmakelaar ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars, (de BMZM) en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister.

Tevens ben ik lid van Mezzo en Per Saldo.

pere saldo
bmzm